Volwassenen

Of je nu net begint met acteren of al jaren ervaring hebt: spelplezier staat bij ons voorop! We werken in kleine groepen, dus je leert snel.

Basis:
Je hebt je leven lang al willen leren acteren, maar het is er nooit van gekomen. Of je hebt vroeger wel wat gedaan met amateurtoneel maar je hebt het gevoel dat het je ontbrak aan techniek.  Je wil iets actiefs doen, jezelf ontplooien en mensen ontmoeten die creatief zijn. Tijdens deze lessen kan je de drukte van alledag lekker even vergeten door te spelen. Je verplaatst je in allerlei personages. Je leert verschillende speltechnieken te hanteren en maakt kennis met diverse invalshoeken op het gebied van acteren.

Midden-hoog:
Acteren is een vak. Wanneer je al een goede spelbasis hebt, gaan we in deze lessen dieper op de stof in. We gaan nieuwe wetmatigheden ontdekken en experimenteren met de ingrediënten van het acteren. We werken vanuit vorm, locaties, een krantenartikel, stem, voorwerpen, stijlen en associaties. Je gaat solo’s en groepsimprovisaties maken, maar ook werken met teksten. Je kunt ook zelf tekst of zelfs andere kunstvormen inbrengen. Je speltechnieken worden verder ontwikkeld en je gaat je vrijer voelen om zelf dingen te onderzoeken en te creëren.