Fysiek theater/beweging

Acteren is werken met je lijf. Waar de muzikant een instrument heeft, heeft een acteur een lichaam.

In het dagelijks leven ligt vaak de nadruk op je hoofd: we zijn constant aan het denken, analyseren, oordelen en oplossen. Dit kan tijdens het acteren in de weg zitten. Je zit dan ‘in je hoofd’, je gaat nadenken over je spel en jezelf van een afstandje bekijken. Daardoor verlies je het contact met je lijf en kan je niet meer ‘in het moment’ zijn. Je mist daardoor belangrijke spelimpulsen en vergeet samen te spelen met je tegenspelers.

Tijdens de groepslessen fysiek theater/beweging leer je te werken vanuit je impulsen. We werken met verschillende technieken, zoals mime en viewpoints, om jezelf als fysieke speler te ontwikkelen. Je gaat eindeloos bewegen; waardoor je niet alleen je lijf traint, maar vooral je zintuigen openstelt en leert om op je lijf én je medespelers te gaan vertrouwen. Spel ontstaat zo ‘vanzelf‘. Niet door iets te bedenken, maar door te doen.

Klinkt vaag of zweverig? Dat valt reuze mee. Deze groepslessen zijn een heerlijke manier om uit de drukte van alledag te komen en te gaan spelen.