Jongeren (13 t/m 18)

Als je goed wilt leren acteren, kun je bij onze jeugdtheaterschool de basis van het vak leren. Je speelt samen in een kleine groep met anderen van jouw leeftijd (13 t/m 18 jaar). Plezier tijdens de lessen staat voorop!

Basis:
Je leert je soepel te bewegen in allerlei spelsituaties. Improviseren is een belangrijk aspect van de lessen. Je fantasie wordt verder ontwikkeld, je leert je te verplaatsten in allerlei personages en je leert verschillende speltechnieken te hanteren.

Behalve de technische theatertraining worden ook sociale aspecten belicht: bij jongeren spelen persoonlijkheidsontwikkeling en groepsprocessen een belangrijke rol en dienen zich automatisch aan tijdens de cursussen.

Midden-hoog:
Je hebt al een basis op het gebied van acteren. Je kent een aantal termen en technieken en weet deze te gebruiken. En je hebt al wel eens een tekst gespeeld en ontleed.

In deze lessen gaan we je spelvaardigheden vergroten en je inzicht in het acteervak verdiepen. Muzikaliteit gaat een rol spelen. Als je een presentatie moet maken op school of voor een spelproject kun je zelf met verzoekjes komen! Er wordt in deze groepen gekeken of het misschien wat voor je is om naar de Topklas te gaan.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je liever alleen wilt blijven acteren voor je plezier.