A’dam SPEELtuin

Durf jij de uitdaging aan? Speel en doe mee:
Amsterdam als decor voor jouw spel en ons theater.

Tijdens de eerste week van de zomervakantie (17 t/m 21 juli) heb je de kans om mee te doen aan A’dam SPEELtuin. We gebruiken Amsterdam als locatie en inspiratie voor onze projecten. Dat betekent dat je soms letterlijk op straat, in het park of bij het water werkt. Je gaat de stad op een hele nieuwe manier beleven: als decor voor jouw kunst. Daarnaast werken we in onze studio aan de Lauriergracht en in de natuurgebieden in de omgeving van Amsterdam.

Tijdens de workshops werken we vanuit improvisatie, acteren, schrijven en beweging. De inspiratiebron vanuit waar je die dag aan de slag gaat kan van alles zijn: een werkwijze, een beeld, een inhoudelijk thema, een gedicht, een kunstwerk of een locatie. Je beslist dus per dag welk project jou het meest aanspreekt.

Suzanne van der Moore en Raisa Hehenkamp begeleiden het weekend en de groepen als regisseur en/of workshop-begeleider. Je bent soms acteur, soms maker en soms schrijver. Er wordt een actieve inbreng verwacht van iedere deelnemer. Je gaat veel spelen, doen, uitproberen, oefenen, vallen en opstaan. Zoals altijd staat veel spelplezier én leren bij ons voorop.

Zomerweek

Tijdens deze vijfdaagse zomerweek ga je all-in van woensdag 17 juli t/m zondag 21 juli. Je leert iedereen goed kennen en vormt al snel een hechte groep. Op de meeste dagen volg je een ééndaags project met een presentatie (of soms zonder) in de avond. In de ochtend hoor je het aanbod voor die dag, en geef je je op voor één van de twee (of drie) opties. Tijdens de laatste dagen is er de mogelijkheid om mee te doen aan een tweedaags project met afsluitende theatrale presentatie. Hiervoor mag je op zondag vrienden en familie uitnodigen. We sluiten af met een eindfeest.

Voor wie?

Iedereen met een flinke dosis enthousiasme en inzet. Spelervaring is een pré, maar geen vereiste. Geef je op via het inschrijfformulier en we bellen je terug voor een korte telefonische intake.