Workshop Acteren Basis

  • Wil je graag starten met acteerlessen?
  • En heb je nog geen ervaring?
  • Of is het lang geleden dat je hebt gespeeld?
  • Of wil je simpelweg een workshop doen i.p.v. een hele cursus?

Dan is de Intensieve Workshop Acteren Basis wat voor jou!

In een klein groepje krijg je alle theorie en informatie die bij de basis van acteren horen op een rijtje. Bovendien ga je deze basis meteen onder onze professionele begeleiding praktisch toepassen op de spelvloer. Je krijgt veel feedback zodat je met sprongen vooruit gaat.

In deze ene workshop leer je onze manier van werken én krijg je essentiële speltechnieken onder de knie, zoals lage/hoge status, emotiegebruik en dramatisch conflict, waar je normaliter zo’n 5 groepslessen aan werkt.

Dit alles gebeurt in een veilige omgeving, waarin ‘fouten maken’ niet erg is, maar juist noodzakelijk voor jouw leerproces en dat van je klasgenoten.

Waarom ga je acteren:
Het is ontspannend, je bent er even helemaal uit, je ervaart hoe het is om je in de rol van een ander verplaatsen, je leert je emoties te beheersen, je leert nieuwe mensen kennen, je ontwikkelt jezelf, je leert je stem veelzijdig te gebruiken, je bent een paar uurtjes per week op vakantie, je bent weer even kind, je kan een (verborgen) talent ontdekken…

Er zijn vele redenen om je leven te verrijken en het kan altijd, op elke leeftijd, met iedere achtergrond.

En daarna?
De workshop is leuk en leerzaam en kan los worden gevolgd. Bijvoorbeeld omdat je eens wat anders wilt doen in je weekend, omdat je het cadeau hebt gekregen, of omdat je bij een ander theatergezelschap speelt en bij ons de basis wilt opfrissen.

Als je de smaak te pakken hebt en door wilt gaan met groepslessen, dan krijg je na de workshop advies voor een passende groep. Dat kan betekenen dat je direct in een klas instapt die de basis beheerst, of zelfs in een middenniveau, maar je kan ook in een basisklas wekelijks nog eens rustig de beginselen opbouwen.