Over ons

Over ons

Onze missie: acteren is voor iedereen

ActeerAcademie Amsterdam heeft als doel om mensen kennis te laten maken met acteren, theater en aanverwante kunstvormen. Onze missie is het creëren van een veilige omgeving waarin volwassenen, jongeren en kinderen een laagdrempelige en aangename kennismaking met theater en (andere) kunst hebben.

We geloven dat amateurs en professionals hun talenten het beste ontwikkelen in een omgeving waarin zij worden gestimuleerd om dingen uit te proberen en ‘fouten’ te maken.

Suzanne van der Moore (regisseur, schrijver, eerstegraads docent) heeft ActeerAcademie Amsterdam in 2009 opgericht. Van 2017 tot 2022 stond zij samen met Raisa Hehenkamp (theaterdocent en maker) aan het roer van ActeerAcademie Amsterdam.

Wat doet ActeerAcademie Amsterdam?

ActeerAcademie Amsterdam biedt kleinschalige cursussen en workshops aan voor volwassenen, jongeren en kinderen op alle niveaus vanaf de allereerste basis tot aan professioneel niveau.

ActeerAcademie Amsterdam maakt voorstellingen en producties en organiseert intensieve workshops, lesweken, een zomerschool en een kamp. Daarnaast worden privélessen gegeven.

Dit alles doen wij op het gebied van theater, regie, schrijven en camera.

ActeerAcademie Amsterdam legt de nadruk op persoonlijke aandacht en ontwikkeling, professionaliteit, veiligheid en vooral veel spelplezier.

Docenten

 
Suzanne van der Moore

Suzanne volgde haar opleiding tot theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Aan de Universiteit van Wageningen doorliep zij het jaar voor Communicatietrainer. Later volgde zij een korte opleiding tot video-maker in Amsterdam en lessen aan de Schrijfopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Gedurende enkele jaren werkte ze als regisseur, schrijver, dramaturg en theaterdocent bij verschillende theaters en instellingen, waaronder Independance, Theaterwerkplaats van de Arnhems Schouwburg, Productiehuis Cinema De Liefde te Amsterdam en de Jeugdtheaterscholen van Amsterdam en Almere.

Zij specialiseerde zich in het schrijven van teksten voor acteurs, waarbij de personages en ook de uiteindelijke voorstelling, als ‘maatkostuums’ op de acteurs werden ontworpen. Zo produceerde zij onder andere de voorstellingen ‘Geen Suiker’, ‘Huisje aan de Snelweg’, ‘Doornroosje’ en ‘Nooit Meer Alleen’.

Haar stijl als regisseur en schrijver kan worden beschreven als tragikomisch. Hierin worden realistische elementen uit het alledaagse leven doorgevoerd tot in het absurde. Haar thema’s zijn intermenselijk en alledaags tot in het extreme. Vorm en inhoud zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zij hanteert vaak een filmisch toneelbeeld. Schrijfstijl en taalgebruik lopen uiteen van straattaal tot poëtische lyriek. Dit is personage-gebonden en thema-afhankelijk. Ze werkt vaak multidisciplinair.

In 2009 richt Suzanne van der Moore ActeerAcademie Amsterdam op. Hier heeft zij vele kinderen, jongeren én volwassenen begeleid in het leren acteren. Als docent leidde zij met succes jonge mensen op, die vervolgens vaak een gerenommeerde toneelschool of kunstopleiding volgden. Vele van hen zijn nu werkzaam als professioneel acteur, theatermaker of schrijver.