Topklas (16-26 jaar)

Topklas (16-26 jaar)

Als je van acteren je vak wil maken kun je dit het beste doen door een opleiding te volgen aan een gerenommeerde toneelschool. De selectiecriteria voor toneelscholen zijn streng en de kans dat je wordt aangenomen wordt aanzienlijk vergroot als je je hierbij laat begeleiden door ActeerAcademie Amsterdam.

Topklas als voorbereiding op je audities
Bij de Topklas word je, in een klein groepje, intensief begeleid bij je voorbereidingen op de audities aan de toneelschool. Bijna alle leerlingen die de Topklas volgden werden aangenomen.

Het zoeken van en het ‘zetten’ van je monologen, het trainen van je improvisatievermogen en speltechnieken en je houding tijdens de toelatingsprocedures, komen uitgebreid aan bod. In de groepsles leer je van het kijken naar, spelen met en de ervaringen en feedback van andere leerlingen. Dit schept een bijzondere band met je klasgenoten.

Je krijgt ook informatie over de verschillende opleidingen en advies over de voor jou meest passende opleiding. Meestal doe je auditie aan een aantal toneelscholen, en je kan ook kiezen voor een regie-, schrijf- of docentenopleiding.

Wij begeleiden in principe alleen voor de erkende opleidingen, die verbonden zijn aan de Hogescholen voor de Kunsten, omdat deze een kwalitatief hoog en intensief scholingsprogramma bieden voor een vastgesteld collegegeldtarief met recht op studiefinanciering, en je de beste aansluiting geven op de beroepspraktijk van professioneel acteur, regisseur, docent of (podium)kunstenaar.

Tijdens de apart bij te boeken privélessen, krijg je alle aandacht voor je persoonlijke struikelblokken en talenten en kan je je monologen, solo’s en liederen samen met de docent tot in de puntjes voorbereiden en uitwerken.

Auditie en aanmelding:
Meld je aan via dit aanmeldformulier voor de Topklas. Er vinden een telefonisch intakegesprek en een selectie-workshop (auditie) plaats voorafgaand aan deelname, waarin wordt gekeken of het zinvol is om deel te nemen aan de Topklas.