Parttime Opleiding C1

Wil jij van acteren je vak maken? Heb je al ervaring en wil je intensieve en persoonlijke begeleiding om je speltechnieken te verbeteren? Of ben je nieuw in het vak, maar heb je talent en de ambitie om prof te worden?

Dan is de parttime opleiding van ActeerAcademie Amsterdam wat voor jou!

Van september tot en met december krijg je intensieve training en begeleiding op een nader te bepalen dag van 10.00 tot 16.00 uur en werk je daarnaast zelfstandig (of soms in tweetallen of groepjes) aan huiswerkopdrachten. Bij succesvolle deelname, ontvang je je Certificaat C1 met een persoonlijke evaluatie.

Deze opleiding is bedoeld voor spelers die professioneel aan de slag willen met acteren. Op het bijbehorende Certificaat C1 word je op alle behandelde onderdelen op professioneel niveau beoordeeld.

Je gooit jezelf vanaf de eerste opleidingsdag in het diepe. Je wordt getraind op improvisatie, teksttoneel, fysiek spel en beweging, camera-acteren en theater/performance. Je beheersing van diverse speltechnieken, zoals inleving, transformatie en stemgebruik, gaan in grote sprongen vooruit. Je leert deze technieken op de vloer toepassen in verschillende vormen zoals monoloog, dialoog en groepsscènes.

Daarnaast ligt de focus op het ontwikkelen van je signatuur als speler en kunstenaar. Hiervoor ga je ook aan de slag met regie, schrijven en diverse vormen van theatermaken. Je sluit het half jaar af met een zelfstandig ontwikkelde eindproductie, waarin je jezelf als speler en maker presenteert. Dit alles onder deskundige begeleiding van ActeerAcademie Amsterdam en haar gastdocenten (o.a. filmmaker/cameraman en een stem- en zangdocent).

Auditie en aanmelding:
Meld je aan via het contactformulier. Er vinden een telefonisch intakegesprek en een selectie (auditie) plaats voorafgaand aan deelname.

De auditie vindt plaats in juni. Mogelijk organiseren we, voor late aanmelders, ook een auditie eind augustus. Bereid een monoloog naar keuze voor. Een auditie is altijd spannend, maar ons doel is om jou van je beste kant te kunnen zien. Zoals altijd is het onze missie om een veilige omgeving te creëren waarin jij durft te spelen en plezier hebt. We geven je leuke spelopdrachten en constructieve feedback.

Na selectie, start je vanaf september 2020 met de opleiding.