Parttime Opleiding

Parttime Opleiding

Wil jij van acteren je vak maken? Heb je al ervaring en wil je intensieve en persoonlijke begeleiding om je speltechnieken te verbeteren? Of ben je nieuw in het vak, maar heb je talent en de ambitie om prof te worden?

Dan is de parttime opleiding van ActeerAcademie Amsterdam wat voor jou!

Van september tot de zomervakantie krijg je intensieve training en begeleiding op vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur en werk je daarnaast zelfstandig (of soms in tweetallen of groepjes) aan huiswerkopdrachten. De studiebelasting is gemiddeld acht uur per week. Bij succesvolle deelname, ontvang je je Certificaat Acteren C1 met een persoonlijke evaluatie.

Deze opleiding is bedoeld voor spelers die professioneel aan de slag willen met acteren. Op het bijbehorende Certificaat C1 word je op alle behandelde onderdelen op professioneel niveau beoordeeld.

Je gooit jezelf vanaf de eerste opleidingsdag in het diepe. Je wordt getraind op improvisatie, teksttoneel, fysiek spel en beweging, camera-acteren en theater/performance. Je beheersing van diverse speltechnieken, zoals inleving, transformatie en stemgebruik, gaan in grote sprongen vooruit. Je leert deze technieken op de vloer toepassen in verschillende vormen zoals monoloog, dialoog en groepsscènes.

Daarnaast ligt de focus op het ontwikkelen van je signatuur als speler en kunstenaar. Hiervoor ga je ook aan de slag met regie, schrijven en diverse vormen van theatermaken. Je sluit het jaar af met een zelfstandig ontwikkelde eindproductie, waarin je jezelf als speler en maker presenteert. Dit alles onder deskundige begeleiding van ActeerAcademie Amsterdam en haar gastdocenten (o.a. filmmaker/cameraman en een stem- en zangdocent).

Selectie en aanmelding:
Meld je aan via dit aanmeldformulier. Er vinden een telefonisch intakegesprek en een selectie-workshop (auditie) plaats voorafgaand aan deelname.

Een selectie doorlopen is altijd spannend, maar ons doel is om jou van je beste kant te kunnen zien. Zoals altijd is het onze missie om een veilige omgeving te creëren waarin jij durft te spelen en plezier hebt. We geven je leuke spelopdrachten en constructieve feedback.

We streven ernaar om de selectie-workshop een leuke en leerzame ervaring te maken, óók als je niet wordt geselecteerd voor de opleiding.

Voorbereiding selectie-workshop ronde 1:
Voor de eerste selectie-workshop vragen we je een monoloog voor te bereiden van maximaal 5 minuten. Dit kan een bestaande toneeltekst zijn, maar mag ook een zelfgeschreven monoloog zijn. Tip: Zorg dat de monoloog ‘nu-waarde’ heeft: het personage beleeft de emoties/gedachten/gebeurtenissen op dit moment.

Kosten selectie-workshop (3 uur): € 25,-.

Voorbereiding selectie-workshop ronde 2:
Bereid een solo-presentatie van maximaal 5 minuten naar keuze voor. Dit kan een bestaande of zelfgeschreven monoloog zijn, maar ook een stukje beweging, dans, zang, muziek, fotografie, film of spoken word. De invulling is vrij: doe iets dat bij je past! Daarnaast krijg je een korte dialoog opgestuurd, die we je vragen uit je hoofd te leren.

Kosten selectie-workshop (3 uur): € 25,-.